Psychopraxis, praktijk voor eerstelijns psychologische zorg

Cursus afvallen zonder diëten!

Bent u ook dit nieuwe jaar (misschien voor de zoveelste keer) begonnen met goede voornemens op het gebied van afvallen? En is dat (weer) niet gelukt? Dat moet heel frusterend zijn! Hoogleraar Voeding & Gezondheid Jaap Seidell zegt hierover in januari 2013 in het dagblad Trouw dat goede voornemens de neiging hebben te stranden door de manier waarop wij goede voornemens maken: te vaag en te optimistisch. Wie zijn voornemens concreet en uitvoerbaar maakt en daarvoor de juiste begeleiding zoekt heeft wel een goede kans op succes.

Onze aanpak is bestemd voor iedereen met meer of minder overgewicht die wil of moet afvallen (gezondheidsklachten) en ervaren heeft dat diëten niet werken. Het resultaat van de groepsbijeenkomsten is een persoonlijk gezondheidsplan (PGP) dat de basis vormt van een nieuwe leefstijl.

Wat helpt NIET?

  • Diëten helpen niet.
  • Levenslang diëten is niet vol te houden en is slecht voor de gezondheid.
  • Tijdelijk diëten en afvallen werkt helemaal niet omdat tijdens het diëten de stofwisseling trager is geworden. Zodra je weer normaal gaat eten, kom je vanzelf meer aan en word je dikker.

Wat helpt WEL?

  • Een aanpak die je langzaam laat afvallen en je stofwisseling niet vertraagt, een aanpak die je levenslang kunt volhouden en die het leven prettiger maakt.
  • Kortom een persoonlijke levensstijl waarin afvallen de plaats krijgt die het verdient, zonder fixatie op eten of niet eten, zonder invloed op je stofwisseling, maar geïntegreerd in een patroon van eten, bewegen en rusten. Weg van het teveel en terug naar het genoeg.

Wat kunt u verwachten?
In de groepsbijeenkomsten krijgt u inzichten, handvatten en oefeningen (huiswerk) aangereikt waarmee u pijnloos afvalt en een blijvend persoonlijk gezondheidsplan ontwikkelt. Het betreft een totaalaanpak, die je stap voor stap helpt je gedrag te veranderen en te komen tot een gezonde leefstijl met een voor u gezond gewicht.

De cursus legt een sterke nadruk op het eetgedrag en de achterliggende oorzaken die vaak van psychologische aard zijn. Het gaat over bewustwording en training gericht op de eigen unieke oorzaken en oplossingen.

Cursusopzet:
De basiscursus bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. Voorafgaand aan de cursus wordt een individueel intakegesprek gevoerd waarin uw persoonlijke doelstellingen en motivatie besproken worden.

Om het resultaat vast te houden (uit onderzoek blijkt dat je een jaar nodig hebt om een nieuwe leefstijl eigen te maken zodat je er niet meer over hoeft na te denken) bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een vervolgcursus, E-mail consulten en/of individuele consulten.

Cursusleiding: Ida de Waal en Peter de Kuijer, psychologen van Psychopraxis.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u telefonisch contact opnemen of uw vraag stellen via het inschrijfformulier

Tijd en plaats:
Wordt nader bepaald en zal zoveel mogelijk worden afgestemd met de deelnemers.

De eerstvolgende groep start zodra er weer voldoende aanmeldingen zijn.
Aanmelding:
U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier of telefonisch op 06-15187885 (Peter de Kuijer) of 06-21394366 (Ida de Waal)

Kosten en vergoeding. De kosten voor de hele cursus inclusief cursusmateriaal bedraagt € 380.